 
            От стотици години кавказците признават не таблетките, а прополисът като най-важното средство за лечение на болестите. Според планинците той може да излекува всички болести. 
•	Хване ли ви грип, имате ли ангина, замъчат ли ви проблеми със зъбите и венците, опитайте една изпитана кавказка рецепта: парче прополис, колкото грахово зърно се поставя на бузата (от вътрешната й стена) и се държи там 4-6 часа  на ден, а може и повече. Не се страхувайте, че може да преглътнете зрънцето прополис. Нищо страшно няма да се случи. Организмът ще отнеме от него това, което му е нужно, а останалото ще изхвърли. Лечението продължава до подобряване на състоянието. 
•	Ако страдате от ревматизъм, артрит, остеохондроза нагрейтге парче прополис, изтеглете го на тънка ивица и го залепете на болното място, след което за по-сигурно фиксирайте с бинт. 
•	Воден разтвор на прополис е полезно да се пие при болни стомах и хранопровод: 2 ч. л. от прополиса се сипват в 200 мл вода. Държи се 10-15 мин. на водна баня, кисне 1 час, като междувремено се разбърква със стъклена лъжичка или пръчица. Прецежда се и се съхранява на прохладно място. Приема се по 1 ч. л. 3 пъти дневно преди храна. 
•	Същият разтвор, разреден с вода в съотношение 1:1, може да се използва за гаргара при ангина, фарингит, ларингит, стоматит и пародонтоза.  
•	Крем от прополис се използва при екземи, невродерматити, туберкулоза на кожата. Кипва се: 100 г вазелин или животинска мас, след което се охлажда до 50-60 градуса и се добавя 1 ч. л. прополис. Сместа се нагрява до 70-80 градуса и в продължение на 10 минути се бърка с дървена пръчка, докато прополисът не се разтвори. Прецежда се през 4 пласта марля, поставя се в чист буркан и се затваря плътно с капак.  
 
              Цъфтящият дрян (Cornus) е едно от най-популярните декоративни дървета в Америка. Среща се както диворастящ, така и култивиран, ефектният вид и малките му размери го правят много подходящ за озеленяван...
 
              Розмаринът (Rosmarin) е красив декоративен храст, който е и полезна билка и пикантна подправка, идваща от Средиземноморието. Той е вечно зелено многогодишно растение. Оформя се като храст, който дости...
 
              Барбекю е понятие, идващо от английския език, с което се обозначават няколко неща - начин на приготвяне на храна; уредът, който се използва за тази цел; приготвената по този начин храна. Разбирано ка...
 
              Днес отоплителни тела се вграждат в произведения на изкуството Съвременият пазар за отоплителни уреди предлага на потребителите голям избор от подови и настенни отоплители, които се различават, к...