Още рецепти » Как да премахнем лошия дъх в устата

 Как да премахнем лошия дъх в устата

Лошият дъх от устата се среща често сред хората и се появява при почти всички заболявания и възпаления на гърлото, устата, носа, белия дроб, при стомашно-чревни заболявания, чернодробни, бъбречни, диабет и много други. Не само болести могат да причинят неприятния дъх. Той е доказателство за нередовно миене на зъбите. От традиционната медицина се препоръчват антибиотици и други фармацевтични препарати. Включването на билки
ще ускори процеса на оздравяването.

Полезни рецепти:

• Взимат се 1-2 кристалчета калиев хиперманганат и се разтварят в хладка вода до бордолезов цвят. С този разтвор се прави гаргара на устата и гърлото 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер. Последната глътка от разтвора може да се изгълта. От него минава и стомашната болка, а може да се изплаква и носът. Гаргара се прави около 20 дни.

• Вместо калиев хиперманганат, който се купува от аптеката, може да се използва 1 голям въглен от липа или върба, който се вари 10 минути в 300 мл вода, след което водата се прецежда и с тази отварка се прави гаргара на устата и гърлото, както с калиевия хиперманганат.

• Вътрешно е полезно да се пие отвара от листата на черните боровинки – 1 с. л. листа в 500 мл вода се вари 10 минути. Приема се 3 пъти дневно – сутрин, обед и вечер по 1 чашка от 100 мл преди ядене.

• Може да се пие и отвара от росoпас или отвара от чубрица – като 1 с. л. стрита чубрица се вари в 500 мл вода около 10 минути, докато остане около 350 мл вода. Пие се по 1 к. ч. 3 пъти дневно.

Автор: д-р Елена Стоянова

Представяме Ви:

Шоколадови сладкиши

Орехов кекс с шоколадова глазура Прoдукти: 1 к.ч. разтопено краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 2 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 2 ч.л. бакпулвер, 1 1/2ч.ч. брашно, 1 ч.ч. счукани орехови ядки, настърга...

Хипертония при децата

Разговаряме с проф. дмн д-р Румяна Рахнева. Проф. Рахнева е детски нервокардиолог с огромен опит зад гърба си. Работи в областта на хипертонията от 1970 г., от основаването на първия диспансер в...

Консервиране на гъби

Туршия от гъби Прoдукти: 2 кг гъби от един сорт, 2 ч.л. захар, 2 ч.л. сол, 300 мл вода, 250 мл оцет, 1 с.л. горчица, 10 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 5 зърна бахар, олио Нaчин на приготв...

Салати с макарони

Салата с макарони и леблебия Прoдукти: 1 к.ч. макарони, 750 г леблебия от консерва, 1ч.ч. майонеза, 1 малка глава лук, 2 глави целина, 1с.л. маргарин, копър, сол. Нaчин на приготвяне: Сваряв...

Начало