За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише.
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги варите. Поръсете захарта, захлупете и оставете черешите да престоят 10-12 часа. После налейте 1 к.ч. вода и сложете на огъня. Варете 20 мин след като сместа кипне, като периодично обирайте пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива. Прибавете към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркайте и отстранете от огъня. Захлупете съда и оставете сладкото 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите. На другия ден разлейте в буркани и затворете херметически.
Задължителен атрибут в пещерния бит и верен спътник на суетните дами, топлина - способна да съхрани живота, и смърт за застигнато от ловеца животно, всичко това е животинската кожа. Може безкрайно да ...
Можете със сигурност да кажете, че и дори обикновената керамична ваза ще изглежда по-добре от пластмасова. А едва ли някой би оспорил красотата на естествения камък, дървото, метала, теракотата... И,...
Диабетът е самостоятелен рисков фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Но има възможност да се направи профилактика на типичните диабетни усложнения, които увеличават многократно инвалид...
Премахването на щитовидната жлеза не е свързано с продължителност на живота, ако жената получава адекватно лечение. Обикновено то е свързано с приема на хормони. Следоперационната терапия се контролир...