Още рецепти » Темата

Още рецепти:

Какво да сготвим в гювечета

Kakvo-da-sgotvim-v-gyuvecheta

Варени картофи със сирене Прoдукти: 700 г картофи, 200 г сирене, 4 яйца, 60 г краве масло, червен пипер, сол. Начин на приготвяне: Обелваме картофите, сваряваме ги и оставяме да изстинат. Нарязваме ги на парчета и разпределяме в индивидуални гювечета. Слагаме във всяко гюв...

Какво да сготвим с джанки

Kakvo-da-sgotvim-s-dzhanki

Пай с джанки Прoдукти: 5 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. гореща вода, 2 пакетчета краве масло, 1 с.л. бакпулвер, 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон, 700 г джанки, изчистени от костилките, кокосово брашно. Нaчин на приготвяне: Разделяме белтъците от ...

Какво да сготвим с коприва

Kakvo-da-sgotvim-s-kopriva

Мусака от коприва Прoдукти: 1 кг коприва, 1-2 връзки зелен лук или 3-4 глави стар лук, 6 с.л. олио, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 2-3 с.л. натрошено сирене, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме на едро копривата. Нарязваме на ситно...

Какво да сготвим с кренвирши?

Kakvo-da-sgotvim-s-krenvirshi

Супа "Аламинут" Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. стерилизиран грах, 2 кренвирша, 2-3 гъби от консерва, 1/2 пакетче картофено пюре, 1 с.л. вегета, 30 г краве масло, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: В 4 ч.ч. кипяща подсолена вода слагаме вегетата, маслото и ка...

Какво да сготвим с охлюви

Kakvo-da-sgotvim-s-ohlyuvi

Габровска яхния от охлюви Прoдукти: 1,5 кг охлюви, 3 глави лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 1-2 магданозени корена, 1 стрък чубрица, 2-3 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, 2 жълтъка, 1 с.л. доматено пюре, половин лимон, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приго...

Какво да сготвим с яйца? – 58 рецепти

Kakvo-da-sgotvim-s-yajca---58-recepti

Бъркани яйца с картофи Продукти за 4 порции: 4 големи картофа, 3-4 с.л. олио, 8 яйца, сол. Нaчин на приготвяне: Сваряваме картофите и ги обелваме, докато са още топли. Оставяме да изстинат и ги нарязваме на кубчета, които запържваме в мазнината. Държим картофите на огъ...

Какво да сготвим със сушени сливи

Kakvo-da-sgotvim-sas-susheni-slivi

Зрял фасул със сини сливи Прoдукти: 2 ч.ч. зрял фасул, 1 ч.ч. сушени сини сливи, 2 с.л. краве масло, 1 к.ч. течна сметана, 1 с.л. захар, 2 с.л. настърган кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан копър, сол. Нaчин на приготвяне: Заливаме сливите с вряща вода, за да набъбнат, след кое...

Картофени салати

Kartofeni-salati

Зимна салата с картофи Прoдукти: 8 средно големи картофа, 3 с.л. сметана, 3 твърдо сварени яйца, 3 кисели краставички, 10 зелени маслини, 10 изпържени печурки, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. наситнени зелении /копър, мента, босилек/, 1 ч.л. червен пипер, 2-3 с.л. олио, сол Нa...

Катми и палачинки

Katmi-i-palachinki

Катми Прoдукти: 500 г брашно, 2 яйца, 100 г краве масло /или свинска мас/, 15 г мая за хляб, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.ч. вода. Нaчин на приготвяне: Размиваме маята с водата и постепенно прибавяме към нея брашното и яйцата, които сме разбили заедно със захарта и солта....

Класически италиански сосове за паста

Klasicheski-italianski-sosove-za-pasta

Сос Болонезе Прoдукти: 200 г телешко месо, 200 г говеждо месо, 100 г шунка или варен бекон, 50 г сушени гъби, 1 голяма глава лук, 1 морков, 1 стрък целина, 5 с.л. краве масло, 3 с.л. зехтин, 1 к.ч. сухо червено вино, 500 г белени домати от консерва, 1 к.ч. течна сметана, чер...

Консервирaне на домати

Konservirane-na-domati

Домати с вишневи листа Прoдукти: 5 кг здрави и узрели домати, 4 л вода, 2 ч.ч. сол, 1 ч.ч. тиквено семе, лозови листа, зелении Нaчин на приготвяне: Увиваме всеки домат поотделно в лист от вишна или лоза. Нареждаме ги в буркани, помежду им слагаме също от листата, както и б...

Консервиране на вишни

Konservirane-na-vishni

Сладко от вишни Прoдукти: 1 кг вишни, 1,25 кг захар, 1 ч.л. лимонена киселина Нaчин на приготвяне: Изчистваме плода от костилките като внимаваме да не го нараним. В съда, в който варим сладкото, нареждаме ред вишни, ред захар и оставяме да престои едно денонощие. Докато...

Консервиране на вишни и череши

Konservirane-na-vishni-i-chereshi

Конфитюр от вишни Прoдукти: 2 кг вишни, 1 кг захар, 1 щипка лимонена киселина Нaчин на приготвяне:Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използваме за конфитюра. Покриваме изчистените вишни със захарта, оставяме ги за 1 деноно...

Консервиране на грозде

Konservirane-na-grozde

Сладко от бяло грозде Прoдукти: 1 кг захар на 100 зърна от едро узряло грозде, 1 пълна ч.л. лимонтузу. Нaчин на приготвяне: Избираме твърди гроздови зърна и внимателно им изваждаме семките. Сваряваме гъст сироп от захарта и 2 ч.ч. вода и го отстраняваме от огъня да се охла...

Консервиране на гъби

Konservirane-na-gabi

Туршия от гъби Прoдукти: 2 кг гъби от един сорт, 2 ч.л. захар, 2 ч.л. сол, 300 мл вода, 250 мл оцет, 1 с.л. горчица, 10 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 5 зърна бахар, олио Нaчин на приготвяне: Бланшираме гъбите 5-6 мин във вряща подсолена вода. Приготвяме марината от...

Консервиране на дюли

Konservirane-na-dyuli

Сладко от дюли Прoдукти: 1- 1.5 кг дюли, 1 кг захар, 1 к.л. лимонтузу, 500 г бадеми. Нaчин на приготвяне: Обелваме дюлите и ги настъргваме. Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Прибавяме дюлите и обелените бадеми. Варимна умерен огън до необходимата гъстота. Слагаме ...

Консервиране на зеле

Konservirane-na-zele

Кисело зеле на глави Прoдукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода Нaчин на приготвяне: Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст. Нареждаме зелките в бидон с кочана нагоре и ги притискаме с кръстачка и чист р...

Консервиране на зелени домати

Konservirane-na-zeleni-domati

Стерилизирани зелени доматчета Прoдукти: 4 кг зелени домати, 1 ч.ч. сол, 1ч.ч. захар; зa маринатата: 5 връзки ситно нарязан копър, 1 глава чесън, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. оцет Нaчин на приготвяне: Нарязваме доматите на кубчета и ги наръсваме със солта и захарта. Объркваме и о...

Консервиране на кайсии

Konservirane-na-kajsii

Сладко от кайсии Пpoдукти: 1 кг кайсии, 1 кг захар, 1 ч.л. лимонена киселина, 1 ч.ч. вода Нaчин на приготвяне: Отстраняваме костилките и обелваме кайсиите. Оставяме ги да преседят 3-4 часа в утаена варна вода /на 5 л вода – 500 г негасена вар/. Изплакваме ги обилно със сту...

Консервиране на камби

Konservirane-na-kambi

Парени камби Прoдукти: 5 кг камби; зa саламурата: 1 ч. ч. сол, 1 л оцет, 3 л вода, 100 г настърган хрян, 1 връзка копър, 2 дафинови листа, 2-3 глави чесън. Нaчин на приготвяне: Камбите изчистваме от семките, нарязваме на четири и поставяме в съд с вряла вода. Захлупваме с ...

Консервиране на камби

Konservirane-na-kambi

Парени камби Прoдукти: 5 кг камби; зa саламурата: 1 ч. ч. сол, 1 л оцет, 3 л вода, 100 г настърган хрян, 1 връзка копър, 2 дафинови листа, 2-3 глави чесън. Нaчин на приготвяне: Камбите изчистваме от семките, нарязваме на четири и поставяме в съд с вряла вода. Захлупваме с ...

Консервиране на карфиол

Konservirane-na-karfiol

Пазарджишка туршия Прoдукти: 5 кг камби, 1 кг моркови, 2 глави карфиол, 2 главички целина; зa маринатата: 500 мл олио, 500 г захар, 1 л оцет, 8 ч.ч. вода, 1 пакетче черен пипер на зърна, 5 дафинови листа, 12 с.л. сол, 1 пакетче бахар Нaчин на приготвяне: Нарязваме зеленч...

Консервиране на карфиол

Konservirane-na-karfiol

Пазарджишка туршия Прoдукти: 5 кг камби, 1 кг моркови, 2 глави карфиол, 2 главички целина; зa маринатата: 500 мл олио, 500 г захар, 1 л оцет, 8 ч.ч. вода, 1 пакетче черен пипер на зърна, 5 дафинови листа, 12 с.л. сол, 1 пакетче бахар Нaчин на приготвяне: Нарязваме зеленч...

Консервиране на краставици

Konservirane-na-krastavici

Хрупкави краставички Прoдукти: 2 кг краставички, 1 глава чесън, 10 цвята копър, 1 щипка захар, 100 г сол, 10 листа от черен касис. Нaчин на приготвяне: Измиваме и подсушаваме зеленчуците. Почистваме чесъна, големите скилидки разполовяваме. На дъното на съд слагаме половина...

назаднапред
Начало