Продукти:
• 2 чаени чаши прясно мляко
• 15 бучки захар
• 3 супени лъжици нишесте
• 2 яйца
• 1 прах ванилия
• 1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Разтапяме бучките захар в млякото, добавяме половината от водата. В другата половина от водата размиваме нишестето, прибавяме яйцата и разбиваме. След това сипваме сместа в млякото. Слагаме на огъня и бъркаме, докато се сгъсти добре.
Сваляме от огъня, прибавяме ванилията, разбъркваме и наливаме в предварително намокрени с вода чаени чаши, които запълваме до средата. Преди да поднесем, обръщаме всяка чашка в отделна чинийка и заливаме с някакъв сироп или сладко.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...