Продукти:
• 250 г къпини
• 150 г захар
• 3 яйца
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Посипваме измитите къпини с част от захарта и ги слагаме за няколко минути на слаб огън. Претриваме ги добре, добавяме останалата захар и жълтъците.
Варим на слаб огън, като разбъркваме, докато сместа започне да се сгъстява. Разбиваме белтъците с щипка сол и прибавяме към крема.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...