Кулинарни рецепти » Боле с червено вино

 Боле с червено вино

Продукти:

• 2 бутилки червено вино
• кората от 1 лимон и 1 портокал
• 1 пръчица канела
• 4-5 карамфилчета
• 500 г захар
• 2 бутилки газирана вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме виното в дълбок съд и прибавяме ситно настърганите цитрусови кори, захарта и подправките. Разбъркваме, захлупваме и оставяме сместа да престои 2-3 часа на студено, като често разбъркваме, за да се разтопи захарта.

След това прецеждаме и продължаваме да изстудяваме. Непосредствено преди поднасяне наливаме газираната вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало