Кулинарни рецепти » Боле с червено вино

 Боле с червено вино

Продукти:

• 2 бутилки червено вино
• кората от 1 лимон и 1 портокал
• 1 пръчица канела
• 4-5 карамфилчета
• 500 г захар
• 2 бутилки газирана вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме виното в дълбок съд и прибавяме ситно настърганите цитрусови кори, захарта и подправките. Разбъркваме, захлупваме и оставяме сместа да престои 2-3 часа на студено, като често разбъркваме, за да се разтопи захарта.

След това прецеждаме и продължаваме да изстудяваме. Непосредствено преди поднасяне наливаме газираната вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало