Кулинарни рецепти » Джулеп Мараскин

 Джулеп Мараскин

Продукти: (за 6 чаши)

• 300 мл “Мараскин”
• 18 листенца мента
• 3 с.л. захар
• 600 мл шампанско
• 6 вишнички от ликьор

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме 12 листенца мента със захарта, заливаме с ликьора и ги оставяме 3 часа в хладилник.

Прецеждаме, наливаме в чашите и разреждаме със шампанското. Украсяваме с вишничките и останалите листенца мента.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало