Продукти: (5-6 порции)
• 1 ч.ч. черен боб
• 1 глава лук
• 1 резен целина
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 2 домата от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. сметана
• босилек, риган, мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 2 л вода, докато омекне. Добавяме почистените и наситнени морков и целина.
Изчистваме чушката и я нарязваме на дребно. Наситняваме лука и чесъна и ги задушаваме заедно с чушката в мазнината. След 3-4 мин добавяме наситнените обелени домати и готвим, докато водата им се изпари.
Сипваме запръжката в супата, посоляваме, подправяме с ароматните треви и клокваме. По желание подкиселяваме. Разливаме супата в чиниите и всяка гарнираме с 1 с.л. сметана.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....