Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг пресни гъби
• 4-5 глави лук
• 1 резен целина
• 1 к.ч. зехтин или олио
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и лука на филийки и ги посоляваме. Морковите нарязваме на кръгчета, а целината – на дребни кубчета.
В плитка тенджера сипваме малко зехтин и нареждаме пласт от лука. Отгоре слагаме част от морковите, целината и наситнения чесън. Върху тях разпределяме част от гъбите и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Продължаваме да нареждаме продуктите в същата последователност, докато свършат.
Заливаме с останалия зехтин и 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме на тих огън, като постепенно наливаме виното. Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, и варим още 5 мин. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...