Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. сушени шипки
• 2-3 ябълки
• 100 г бял сухар
• 3-4 с.л. захар
• 3-4 с.л. картофено нишесте
Начин на приготвяне:
Сипваме шипките във вряща вода и варим 10-15 мин. След това ги оставяме да киснат 4-5 часа.
Прецеждаме отварата, подслаждаме със захарта и я слагаме на огъня. Сипваме нишестето и варим 10-15 мин.
Непосредствено преди сервиране слагаме в супата обелените и настъргани ябълки и натрошения сухар.
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
Дори през ученическите си години да сте били съвсем наясно с таблицата на Менделеев, сега едва ли сте в състояние да изброите всички полезни за тонуса, либидото и добрата ви форма микроелементи и амин...
Копривата (Urtica dioica L.) е многогодишно двудомно тревисто растение с четириръбесто право стъбло, високо до 2 м, с пълзящо и разклонено коренище. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, тъмно...
Съществуват 14 основни храни, които могат да забавят стареенето, да се използват за профилактика на диабета и рака, да подържат стройна фигурата. Към чудодейните продукти се причисляват фасулът, броко...