Градина » Подокарпус

 Подокарпус
Podocarpus

Ако искате да го имате дълго време, трябва да осигурите на подокарпуса неотоплена стая. Това издръжливо растение не се притеснява от въздушните течения и е особено подходящо за студен коридор. Изправените стъбла имат тънки и лъскави листа. Чрез редовно подрязване може да превърнете подокарпуса в компактен храст. Той расте бавно и изисква малко внимание.
В естествената си среда П. макрофилус достига височина 9-12 м, но пир стайни условия – само около 2 м. Сортът за стайно отглeждане е Maki – листата са малки и растението е компактно.

Тайни на успеха

Температура: Хладно – минимална 4°С през зимата.
Светлина: Ярко осветено място; малко слънчева светлина се отразява добре.
Вода: Почвата трябва да е постоянно умерено влажна; през зимата намалете поливането.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Ако е необходимо, напролет.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото; използвайте стимулатор за вкореняването и осигурете топлина на субстрата.

Автор: Стойка Жекова

Представяме Ви:

Как се оформя свободно растящата корона

Свободнорастящата корона се прилага в личния двор, вила или върху малка площ, където процесите на резитба и беритба на плодовете няма да се механизират. Тази резитба се характеризира с това, че до вс...

Не закъснявайте с разсаждането на карфиола

Карфиолът е взискателен към условията за отглеждане. Най-добре се развива при температура 14-18 градуса от началния растеж до образуване на главите. При настъпване на горещините (28-30 градуса) главит...

Преборете зелевата пеперуда без препарати

Сега е периодът, когато започва отглеждане на късното главесто зеле, един от основните зеленчукови видове за нашата страна. През вегетацията му един от най-честите неприятели е голямата зелева пеперуд...

Болести по бегониите

Любителите на бегониите знаят, че те са стотици видове, различаващи се доста един от друг. Всеки от тях е с определени изисквания към условията на живот. При това те са едни от най-капризните стайни ц...

Начало