05.12.2021 година
1564339898.swf
О
вощна градина
  5497  |   0  
Хубава корона се прави три години
Овощните дръвчета оформят короните си в продължение на няколко години. Овощарят се намесва главно по време на зимната резитба, но и през лятото има какво да прави.
Сега, през юни, ако има филизи по скелетните клонки, които растат навътре, трябва да се премахнат. Отстранете и всички други, които са излишни и няма да послужат за скелетни разклонения. Премахнете и конкурентите на продължителите на скелетните клони и скелетните разклонения.
Много е важно сега по време на буйния растеж да придадете правилна посока на клонките, които ще бъдат скелетни клони и скелетни разклонения. Те ще останат най-здраво свързани, когато се отклоняват под ъгъл от около 45 градуса. Ако растат изправени и сключват с централния клон остър ъгъл, отдалечете ги с помощта на разпонка. Ако растат хоризонтално, привържете ги така, че да се доближат към централния клон под подходящия ъгъл. Чрез привързване може да отклоните израстващите клонки и хоризонтално в желана посока, за да се разположат всичките равномерно около централния клон.
Не отлагайте тази работа за зимата. Младите клонки по-лесно се огъват през лятото, вдървесиняват се и трайно заемат желаното положение.
21.06.2016 г. / ВЕСТHИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021