Градина » Хубава корона се прави три години

 Хубава корона се прави три години

Овощните дръвчета оформят короните си в продължение на няколко години. Овощарят се намесва главно по време на зимната резитба, но и през лятото има какво да прави.
Сега, през юни, ако има филизи по скелетните клонки, които растат навътре, трябва да се премахнат. Отстранете и всички други, които са излишни и няма да послужат за скелетни разклонения. Премахнете и конкурентите на продължителите на скелетните клони и скелетните разклонения.
Много е важно сега по време на буйния растеж да придадете правилна посока на клонките, които ще бъдат скелетни клони и скелетни разклонения. Те ще останат най-здраво свързани, когато се отклоняват под ъгъл от около 45 градуса. Ако растат изправени и сключват с централния клон остър ъгъл, отдалечете ги с помощта на разпонка. Ако растат хоризонтално, привържете ги така, че да се доближат към централния клон под подходящия ъгъл. Чрез привързване може да отклоните израстващите клонки и хоризонтално в желана посока, за да се разположат всичките равномерно около централния клон.
Не отлагайте тази работа за зимата. Младите клонки по-лесно се огъват през лятото, вдървесиняват се и трайно заемат желаното положение.

Автор: ВЕСТHИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Внимавайте с патладжана

Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едри...

Тикви растат върху ...тикви

Не изхвърляйте изгнилите плодове, ще влязат в работа Ако забележите.че някоя от тиквите е започнала да загнива, значи не е подходяща за ядене. Все пак не я изхвърляйте. Разрежете я на две половинки ...

Отвари тровят колорадския бръмбар

Колорадския бръмбар е истинска напаст за картофите, патладжана и за безколовите домати. Насекомото развива от едно до три поколения годишно. И възрастните бръмбари, и ларвите могат да опоскат всичките...

Летни грижи за пипера

Най-предпочитан от любителите градинари е средно ранният пипер. Реколтата от него се използва както пряко в кухнята през летните месеци, така и по-късно за консервиране по различни начини или за сушен...

Начало