09.12.2022 година
1564339898.swf
О
вощна градина
  4647  |   0  
Ягодите не могат без августовски грижи
Ако сте използвали насаждението си вече 3-4 години, най-добре е да го изкорените и да подготвите мястото за други култури. През септември създайте нова леха с ягоди. Най-добре е да правите това всяка есен, за да имате едногодишни, двегодишни и тригодишни насаждения. По-старите не се отплащат за грижите.
Към края на август ягодовите растения започват да залагат цветните пъпки. Ето защо е много важно да са осигурени с вода и хранителни вещества. Това ще зависи от вас.
Полейте обилно, за да може да обработите добре почвата. Щом тя изпръхне, разхвърляйте 30-40 г суперфосфат и 10-15 г калиев сулфат на квадратен метър. Много добре ще постъпите, ако предварително смесите тези торове с 5-10 пъти повече прегорял оборски тор или компост. Постарайте се да разпределите равномерно сместа върху площта и така, че да не остава по листата на растенията. След това заровете торовете чрез прекопаването на почвата.
За да усвоят растенията хранителните вещества, почвата трябва да се поддържа влажна. Август е сух и горещ месец. Затова най-вероятно е да ви се наложи докъм средата на септември да полеете още веднъж или два пъти. Всяка поливка трябва да бъде последвана от плитко разрохкване на почвената повърхност.
19.08.2017 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022