Реколтата от райска ябълка се събира от октомври до декември. Но за да получите удоволствие от този плод, трябва да се научите да го избирате и да го почиствате.
Много хора смятат райската ябълка за храната на боговете. Това е така, защото в този жълт плод има много витамин С, което означава, че укрепва имунитета. Освен това плодът е богат на калий и магнезий, каротин и др. За да не вкусите райска ябълка с неприятен аромат, трябва да я избирате узряла. По Черноморието дърветата остават окичени с райски ябълки до първите студове – така плодовете успяват да узреят напълно, да се избавят от горчивината си и да станат меденосладки. Когато избирате райска ябълка имайте предвид, че тя трябва да е с интензивен оранжев цвят, а опашката й да е суха, като при динята. Кожицата трябва да е мека, почти прозрачна, нежна и с наситен оттенък.
Ако искате пък да хапнете изсушена райска ябълка, не се бойте, танинът от нея се е изпарил след като водата е изчезнала от плода. Искате ли обаче да си сварите компот от изсушени райски ябълки, то тогава той ще стане тръпчив, тъй като щом попият вода плодовете ще станат отново горчиви.
Лозовият материал е основа за производството на качествено грозде. За да сте сигурни в автентичността и качеството на лозите, трябва да купувате от производител, който е регистриран в Изпълнителната а...
Под името арундинария в жилищата и зимните градини се отглеждат няколко много живописни вечнозелени растения, близки родственици на бамбука. Популярното им название е стаен бамбук. Всичките произхожда...
Краставицата е култура, която обича топлината, и в студените пролетни дни може да се случи да не покълне, а дори да загние. За да не се случи това, лехите трябва да се покрият с фолио. Като мулчирате ...
Това прекрасно планинско растение вирее в диво състояние в австрийските Алпи и в Швейцария, където народа го нарича Коледна или Христова роза. В нашите градини то принадлежи към най-добрите растения ц...