18.08.2022 година
1564339898.swf
О
вощна градина
  3344  |   0  
Изсушете райската ябълка, за да не горчи
Реколтата от райска ябълка се събира от октомври до декември. Но за да получите удоволствие от този плод, трябва да се научите да го избирате и да го почиствате.
Много хора смятат райската ябълка за храната на боговете. Това е така, защото в този жълт плод има много витамин С, което означава, че укрепва имунитета. Освен това плодът е богат на калий и магнезий, каротин и др. За да не вкусите райска ябълка с неприятен аромат, трябва да я избирате узряла. По Черноморието дърветата остават окичени с райски ябълки до първите студове – така плодовете успяват да узреят напълно, да се избавят от горчивината си и да станат меденосладки. Когато избирате райска ябълка имайте предвид, че тя трябва да е с интензивен оранжев цвят, а опашката й да е суха, като при динята. Кожицата трябва да е мека, почти прозрачна, нежна и с наситен оттенък.
Ако искате пък да хапнете изсушена райска ябълка, не се бойте, танинът от нея се е изпарил след като водата е изчезнала от плода. Искате ли обаче да си сварите компот от изсушени райски ябълки, то тогава той ще стане тръпчив, тъй като щом попият вода плодовете ще станат отново горчиви.
14.09.2017 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022