Листа от мечо грозде – 40 г
Листа от бреза – 40 г
Стръкове от хвощ – 20 г
Листа и цвят от глог – 20 г
Ленено семе – 20 г
Корени от дилянка – 20 г
Корени от бял оман – 15 г
Плод от коноп – 15 г
Корени от гръмотрън – 15 г
Корени от ружа – 15 г
Корени от пелин – 15 г
Корени от брош – 15 г
Корени от ревен – 15 г
Стръкове златна пръчка – 10 г
Дръжки вишни – 10 г
1 с.л. от смесените билки се запарва с 300 мл вряла вода и ври 2-3 минути. Кисне 30 минути. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.
Лечението е продължително – до желания резултат.
Разговаряме с доц. д-р Анна-Мария Борисова, национален консултант по ендокринология и председател на Българската лига за профилактика на остеопорозата: - Доц. Борисова, колко са хората с чупливи...
При преглед чуха шум на сърцето ми. Имам тежко ставно заболяване (ревматоиден артрит), а също и изразена анемия. Възможно ли е да имам сърдечен порок? На 67 години съм. Как да постъпя? Ем. В. от Ц...
На празничните трапези особено внимателни с вида и количеството на консумираните храни трябва да бъдат хората с язва и други заболявания на стомашно-чревната система. Съществено място в профилактиката...
Оплаквания от киселини в стомаха, кисели оригвания, парене зад гръдната кост или повръщане на силно кисели материи се наблюдават както при различни заболявания на храносмилателната система, така и при...