По – сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат хора с ниско кръвно налягане. Съществено място в неговата профилактиката и лечение заемат спазването на по – активен двигателен режим и ежедневното приемане поне на 1,5 – 2 литра течност. Особено подходящи за целта са черният чай, запарката от листа от розмарин и леко подсоления айрян. На хората с ниско кръвно йога препоръчва т.нар. „обърнати“ пози. Най – популярна и най – лесно изпълнима от тях е позата „свещ“. Към средата на периода много от хората с по – чувствителна нервна система да имат проблеми с нервите и съня. В подобни случаи фитотерапевтите препоръчват за пиене чай Релакс Фитолек. Съдържащите се в него листа от мента, цветове от липа, роза и лайка, лимонова трева и лимонови кори са богати на вещества, които ефективно и безвредно балансират нервните процеси и премахват дължащите се на повишеното нервно напрежение оплаквания. За увеличаване на лечебния ефект на този чай ще допринесе прибавянето към него на 10 – 15 капки клееева тинктура с жълт кантарион. Разбира се, силно препоръчителни са разходките сред природата и умерената двигателна активност. И, разбира се, важно е да се избягват месото, силните подправки и съдържащите кофеин напитки, за които е доказано, че възбуждат нервната система.
Пролетното обостряне на язвената болест предразполага към зачестяване на оплакванията от киселини, болки и чувство за тежест и дискомфорт в горната част на корема при страдащи от язвена болест. Същест...
По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от хроничен и често повтарящ се фарингит. На тях привържениците на лечението с пчелни продукти препоръчват смученето няколко път...
Е. Ив. от С. пита какво отводняващо средство да взема. Информира ни, че има отоци по краката, високо кръвно, сърдечни проблеми. Сменила е няколко вида лекарства, но отоците не са изчезнали, а дори са ...
По – сериозни здравословни проблеми могат да имат страдащи от язвена болест. Най – важното за хората с това заболяване е да избягват консумацията на пържени, пушени и пикантни ястия, на груби храни с ...