22.10.2021 година
1564339898.swf
К
озметика
 2528 |  0 
Козметика – кога и как?
Какво да сторим по-напред, когато се гримираме, грижим се за красотата на лицето, на тялото или на ноктите си? Доста често се случва да не знаем кога да използваме този или онзи продукт, въпреки че от последователността на нанасянето им зависят техният ефект и въздействие.

Избелващите средства трябва да се слагат преди всички останали

Лосионите и кремовете, които отстраняват пигмен тните петна, дължащи се на злоупотребата със слънце и на хормоналните промени, непременно се поставят върху идеално разгримирана и суха кожа. Едва тогава идва моментът да нанесете всичко останало.

Дневният или нощният крем винаги следват серума

Да, защото ако постъпите точно обратното, ще постигнете същия ефект като при нанасянето на някакво средство за ръце върху ръкавици. Истината е, че всеки крем образува защитен слой върху кожата, нещо, което може да попречи на серума да действа по предназначение.

Кога се слага ружът - преди или след фон дьо тена и пудрата?

Всичко зависи от неговата консистенция. Ако е като пудра, ружът се поставя накрая, ако е кремообразен - под пудрата, но върху фон дьо тена.

Сенките предхождат спиралата за мигли

Кремообразни или на прах, сенките се слагат първи, и то след очертаване на горния и евентуално долния клепач с молив или очна линия. Тушът за ресници обикновено завършва цялата процедура по поставяне на грима.

Никакъв крем преди лака за нокти

В противен случай той ще трае от ден до пладне. Изчакайте лакът да изсъхне идеално, тогава намажете ръцете си с крем, масажирайки с него и кожичките.

Нощният крем - винаги след околоочния контур

Тъй като средствата за нежната кожа около очите имат сравнително течна консистенция, те бързо проникват в епидермиса и веднага освобождават своите дрениращи и успокояващи съставки. За да се постигне оптимален резултат, те трябва да се нанасят на съвършено чиста кожа, точно преди нощния крем.

Антицелулитният гел изпреварва тоалетното мляко за тяло

Козметичните продукти за отслабване и изглаждане на портокаловата кожа най-често се предлагат под формата на гел и съдържат изсушаващ кожата алкохол. Ако все пак държите да ги сложите след хидратиращото мляко, имайте предвид, че те няма да са толкова полезни за силуета ви, както ако постъпите по препоръчвания от дерматолозите начин.

Не оформяйте с пила влажните нокти

Изградени от кератин, нашите нокти буквално поглъщат водата, затова, ако ги пилим, докато не са изсъхнали след къпане, те ще започнат да се раздвояват и да се чупят.

Mийтe косата си след маслената баня

Няма да приличате на нищо, решите ли да приложите шампоана си преди това. Най-добре е да нанасяте както зехтина, така и маслото от житни зародиши или бадеми вечер, да го държите през цялата нощ и на сутринта да го измиете, Така косата ви ще бъде подхранена и хидратирана в дълбочина.
17.06.2010 г. / Елена Дюлгерова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021