Кулинарни рецепти » Цвибак

 Цвибак

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. орехи

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно половината от брашното, счуканите орехи, разбитите на сняг белтъци и накрая останалото брашно.

Добре разбитата смес изсипваме във форма за кекс и печем на умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало