Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. орехи
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно половината от брашното, счуканите орехи, разбитите на сняг белтъци и накрая останалото брашно.
Добре разбитата смес изсипваме във форма за кекс и печем на умерена фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...