Девисилът, познат и като селим, е ароматна подправка в ястия с месо, риба, супи, вегетариански ястия с картофи и ориз, особено подходящ за варива от бобови растения. Придава много приятен вкус и аром...
Ароматните цветове на зимната леска (появяват се през март или април преди листата) са разположени в провиснали реси, а листата често имат ефектни есенни нюанси. Цветовете може да пострадат от студа -...
Свежите и сухи листа и цветовете, цели и смлени, се използват поради неповторимия си аромат като подправка в приготвянето на разнообразни ястия от домати, сирене, гъби, риба и консерви от зеленчуци (...
Главестото зеле се отглежда заради връхната пъпка, която се формира като топка, известна с названието зелка. Съдържа различни полезни вещества, на които дължи високите се хранителни и диетични качеств...