26.11.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 5177 |  0 
Оранжевият цвят в интериора
Този топъл и блестящ цвят на огъня и слънцето сгрява, стимулира и възбужда. Той предизвиква чувство на топлина и на лекота. В стаята, където има оттенъци на оранжевото ти се иска да се движиш и да действаш. Този цвят може да бъде по-тъмен или по-светъл, по-ярък и ли спокоен. Интериорът в оранжеви тонове подхожда най-добре за детска, дневна, кухня.

С мандаринов оттенък

Този цвят е уместен за малка баня с бял емайл.Той изглежда добре до хромирани повърхности, алуминий и необработено дърво. В съвременния дом е отлична идея да се боядиса с него една стена уравновесена от две страни с избледнели неутрални оттенъци. Подхожда за антре, където ще създава настроение и радост.

Ярко оранжево

Този оттенък подхожда за детска стая, а също за кухни и дневни. В стаите, предназначени за отдих: спалня или трапезарията например, той е твърде рязък и затова там той не е желан
Неголеми петна от хладното синьо-сиво или сиво-зелено са прекрасни допълнителни цветове към ярко оранжевото, а металното сребристо-сиво му придава съвременно звучене.

Цвят на канела или тъмен кирпич

Той действа по-силно, когато е едва размит, а не поставен плътно и когато е в контекста на себеподобни естествени цветове. Такъв е цветът на стените в охра, на изработените от глина керамични изделия.
11.10.2013 г. / арх. Таня Иванова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022