Още рецепти » Практическо лозарство

 Практическо лозарство

Тази книга е предназначена за всички онези, които се захващат или вече са се захванали с отглеждането на лозата, било в малки или по-големи насаждания или като единични лози в дворове и вилни места.
В популярен стил и на съвсем достъпен за непрофесионалиста език, допълван от богата илюстрация, читателят ще почерпи информация, за различните винени и десертни сортове, за отглеждането им при едни или други условия, ще научи как се облагородяват и преоблагородяват млади и стари лози, как лесно и бързо се размножават интересни сортове, как се създава новото лозе и как се подмладява старото, как се правят различни формировки.
Резитбените операции са описани в тяхната последователност и всяко действие е онагледено.
Специално място в книгата е отделено и на болестите и неприятелите по лозата и борбата с тях.
Особен интерес за читателя ще представлява разделът за преработката на гроздовата реколта. Акцентът в него е направата на доброкачествени домашни трапезни червени и бели вина и тяхното предпазване от заболявания и повреди. Отделено е място и на други начини за оползотворяване на гроздето.

Търсете от 30 ЯНУАРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 5.00 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Есенни гозби в гювеч

Телешки джолан в гювеч Прoдукти: 1 телешки джолан, 3-4 домата, 1 глава целина, 5 глави лук, 2 корена магданоз, 1 морков, 1 люта чушка, 1 кг картофи, 1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 500 мл че...

МИЛИНКИ

Кръгли милинки Прoдукти: 500 г брашно, половин пакетче / малко/ мая, 1 с.л. сол, 1 ч.ч. настъргано сирене, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, олио. Нaчин на приготвяне: От брашното, маята,солта, ...

Какво да сготвим с джанки

Пай с джанки Прoдукти: 5 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. гореща вода, 2 пакетчета краве масло, 1 с.л. бакпулвер, 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон, 700 г джанки, изчистен...

Вълшебната билка ЧЕРЕН КИМИОН

Черният кимион (Nigella Sativa) е известeн от 2500 години и има много имена - черно семе, посевна челебитка, полска челебитка, чернушка, къзха, Habbat al-baraka (благословено семе), калонджи, „фараонс...

Начало