За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
Ако пристигате в Сидни по море, иматe усещането, че над него витае огромен бял кораб. Но приближавайки разбирате, че това голямо здание е символът на града – Операта на Сидни. Непременно посетете Опер...
Мусака от коприва Прoдукти: 1 кг коприва, 1-2 връзки зелен лук или 3-4 глави стар лук, 6 с.л. олио, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 2-3 с.л. натрошено сирене, магда...
Счупеният зъб не само на дете, но и на възрастен, може да бъде върнат на мястото му. Условието обаче е това да стане половин час от падането на зъба. Тогава той може да бъде спасен. Спасителната опера...
Много са видове парници според конструкцията, размера и предназначението им. Някои са големи като стая и по същество се доближават до оранжерията, други са малки - преносими и сезонни. Минипарниците м...