Козметични рецепти » Петте начина да контролирате живота си

 Петте начина да контролирате живота си

Формулирал ги е американският психолог Стивън Дауни, чиято книга със съвети за всекидневието вече три месеца е най-нашумелият бестселър зад океана.

1. Мислете позитивно.

Ако дълбоко в себе си, и то отдавна, сте си сложили етикета „нещастна дебеланка", това означава само едно - че се държите по съответстващ на неласкавото определение начин.

2. Знайте цената си.

Вашето време струва пари, затова се научете да отказвате, когато ви помолят да свършите това или онова вместо някой друг.

3. Вземайте важни решения на трезва глава, а не спонтанно и под нечие влияние.

Отчитайте мнението на околните, вслушвайте се в съветите им и вярвайте в късмета, но само от време на време. Да си господар на живота си означава да носиш отговорност за него.

4. Никога не казвайте „никога".

В момента, в който сметнете, че няма да успеете в дадено начинание, вие зачерквате бъдещето си. А отказвайки се от действие, лишавате себе си от безкрайно много възможности за реализация.

5. Не изживявайте драматично обидите.

Нечии думи са ви засегнали? Чудо голямо! Мнението на дадения човек за вас е отражение на вътрешното му душевно състояние. А то си е негов проблем.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Да си направя ли татуировка?

Татуировката не е само способ да се разграничиш от тълпата. Днес художественото и изпълнение е достигнало такова ниво, че тя е станала предмет на изкуството и модата. Художествената татуировка н...

Лечебен масаж на ръцете

Днес рефлексотерапията е най-популярният начин на алтернативната медицина. Привлекателна е с това, че са нужни само ръце и добри познания. Тя осигурява по-добро здраве, ментална и физическа релаксация...

9 месеца красива

За да си останете хубава, докато очаквате най-голямата радост на живота си, а тялото ви е подложено на непрекъснати трансформации, трябва да полагате постоянни грижи за себе си. Освен здравословно хра...

Жената цвете

Кожата на по-красивата половинка на човечеството винаги е била сравнявана с цвете. Също като него тя е копринено мека, гладка, нежна, но и... твърде чувствителна и уязвима. Все пак има начин кожата ни...

Начало