Козметични рецепти » 15 начина да изглеждаме по-млади

 15 начина да изглеждаме по-млади

Няколко свободни минути, подходящи гримове и минимум сръчност – това е достатъчно, за да се освежим и разхубавим. Стига да знаем как да излъжем времето и да не позволим на годините да си проличат.

1. Направете устните си по-съблазнителни

Почистете ги от червилото и нанесете плътен слой хидратиращ крем - той трябва да излиза леко извън очертанията им. Останете така четвърт час или цялата нощ, ако имате възможност. Още от първия път ще се убедите, че маската прави устните невероятно сочни и гладки. Ако пък нямате никакво време, покрийте ги с балсам на щифт и тогава поставете червилото - резултатът си заслужава.

2. Очертайте контура им...

... като си служите с молив за устни, способен да придаде допълнителен сексапил, но само при условие, че не излиза повече от милиметър навън. Внимание! Тъмните моливи - кафяви или в бордо, стоят вулгарно, карат тънките устни да изглеждат злобно стиснати и привличат погледите към отвесните бръчици над тях. Най-добре е да използвате молив с цвета на червилото си или един тон по-светъл.

3. Повдигнете ъгълчетата

С възрастта крайчетата на устните се спускат надолу като на тъжен клоун и не разкрасяват нито една жена. За да спасите положението, не ги очертавайте с молив, а прекъснете контура малко преди да стигнете до тях.

4. Изберете точния цвят

Прекалено светлото червило - бежово или коралово, отнема от свежестта на лицето, твърде яркото - червено или оранжево, пък не прощава нито един дефект. Синкавите оттенъци правят тена жълтеникав и сенките тод очите по-силни. Какво ви остава? Да се спрете зеднъж завинаги на розовите и прасковените червила, разбира се. Те ще накарат кожата ви да заблести, особено ако поставите в центъра на устните малко перлени сенки за очи в златисто, сребристо или бакърено. Привличайки светлината към себе си, сенките ще увеличат оптически обема на устните ви.

5. „Отворете" очи

За целта прокарайте бял, бежов, светлосин или сив молив от вътрешната страна на долния клепач. Благодарение на него умората след дългия работен ден няма да личи, а погледът ви ще стане по-изразителен.

6. Забравете за черната спирала...

.. и я заменете със сива или тъмнокафява, които няма да накарат света да се вторачи в поотпуснатите ви клепачи и бръчиците „пачи крак".

7. Уплътнете веждите

С напредването на годините външният край на веждите изтънява, а там, където сте ги скубали прекалено безмилостно, се появяват празни места. Помнете, че веждите структурират лицето, затова не пропускайте да ги гримирате. С помощта на специален молив в техния цвят нарисувайте фини вертикални чертички по цялата им дължина, после ги изчеткайте нагоре и настрани и фиксирайте с гел или лак за коса.

8. Откажете се от перлените сенки

Bизажистите твърдят, че те определено състаряват, защото се събират грозно в гънките на клепачите и правят бръчките по-забележими. Доверете се на матовите сенки, които изглаждат клепачите и - по силата на контраста, придават блясък на очите.

9. По-малко черно

Очертаването на очите с черно упражнява визуален лифтинг ефект върху лицето и сякаш повдига чертите му нагоре, отвличайки вниманието от дефектите по кожата. Ако обаче прекалите, очите ви ще се смалят и ще постигнете резултат, точно обратен на желания. Най-добре е да замените черната линия с молив в някакъв приглушен цвят като сиво или маслено зелено и да дадете приоритет на бежовите сенки.

10. Изгладете бръчките

Доверете се на всекидневните ледени фрикции, които стимулират епидермиса, активизират циркулацията на лимфата и карат бузите да розовеят. Винаги обаче обвивайте бучките лед в марля, за да не травматизирате кожата си.

11. Правете си самомасаж

От вас не се искат кой знае какви умения - достатъчно е сутрин след ставане от леглото да пощипвате в продължение на 2 минути лицето и шията си, като посоката трябва да е винаги отдолу нагоре.

12. Обновете кожата си
Въпреки че след 40 години епидермисът започва да изтънява, мъртвите клетки върху него образуват все по-плътен и по-плътен слой, способен направо да го задуши. Тук на помощ идва пилингът, правен веднъж седмично върху влажна кожа с кръгообразни движения на пръстите. Подмладяващият ефект на процедурата ще стане още по-осезаем, ако непосредствено след нея нанесете хидратираща маска.

13. Не, пренебрегвайте фон дьо тена

Той е най-добрият съюзник в борбата с годините, тъй като осигурява защита срещу свободните радикали. Единственото условие е да улучите „вашия" цвят, т.е. този, който се слива напълно с тена или пък съдържа малко повече жълти пигменти, камуфлиращи спуканите капиляри по бузите.

14. Пестете пудрата

Наистина тя фиксира задълго грима, но трябва да се нанася само върху местата, където лицето лъщи - челото, ноздрите, брадичката. В противен случай прави чертите по-груби и се натрупва в бръчките. Пудрата ви не трябва да е много светла - ще стои като маска, нито много тъмна - когато сте уморена, кожата ви ще добие жълтеникав опенък.

15. Дайте живот на косата си...

... оформяйки я в раздвижена прическа с най-голям обем в горната част на главата. Не прекалявайте обаче с топирането, за да не стои косата ви като каска. И не забравяйте, че сполучливият цвят е в състояние да освежи лицето, затова без колебание си направете медени или лешникови кичури, ако сте кестенява, и златисти или карамелени, ако сте руса.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Какъв е Вашият стил?

Една жена е истински изискана, когато гримът й е перфектно съчетан не само с цвета на косата и тена, но и с темперамента. Как да разберете какъв точно е вашият стил и с какви средства да подчертаете...

За да ви харесат неговите приятели

Грешите, ако мислите, че нямате нужда от доброто отношение на приятелите на новия си партньор. Разсъдете сама - те непременно ще ви сравняват с предишната жена в живота му, а скарате ли се, не ще проп...

Вечерно преобразяване за 15 минути

1. Използвайте контурен молив за устни, поставяйте и гланц върху червилото си. На работното място се препоръчва матов грим, но за срещи и официални случаи по-подходящ е съблазнителният макиаж в насите...

Светкавично разкрасяване за празника

В България съществува обичай Новата Година да посрещнем на тежки трапези и с повечко ястия. Но питате ли домакините как успяват хем да наготвят яденето, хем да изглеждат с безупречен външен вид след к...

Начало