Козметични рецепти » ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ

 ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ

Рецепта 1

Глицерин и витамин А в равни количества нанасяме върху ръцете. Слагаме памучни ръкавици и затопляме 5 минути. След това правим лек масаж и остатъка от мазнината попиваме с памучна кърпа.

Рецепта 2

Нанасяме тънък слой колаген еластин и върху него един слой студен парафин. Поставяме ръкавици и стоим 10 минути.

Рецепта3

След всяко измиване на ръцете, натриваме с краставица и намазваме с равни количества глицерин и сок от лимон.

Рецепта 4

Киснем ръцете в затоплен зехтин 10-15 минути. После 5 минути масажираме с останалия зехтин и попиваме с кърпа без да измиваме.

Рецепта 5

Към пюре от сварени картофи добавяме мляко. Намазваме ръцете с този крем и стоим така 10 минути. Изплакваме със студена вода и мажем с крем.

Рецепта 6

Разбъркваме до еднородна смес 25 г бадемово масло, 25 г пчелен мед, 1 жълтък и сок от 1 лимон. Нанасяме върху ръцете и слагаме памучни ръкавици. Оставяме крема да действа 3-4 часа. Изплакваме с отвара от овесени ядки. Повтаряме процедурата 3 пъти седмично.

Рецепта 7

Към 1 л вода добавяме 100 г морска сол, оставаме да заври, охлаждаме и киснем ръцете 15 минути. След това ги слагаме 15 минути в студена вода и повтаряме процедурата. След това мажем с крем.

Рецепта 8

Вземаме 1 банан, намачкваме го и добавяме 1 с.л. растително масло. Нанасяме сместа върху ръцете. Стоим 20 минути и отмиваме с хладка вода.

Рецепта 9

Смесваме равни части лимонов сок, ленено масло, жълтък и мед. Получаваме еднородна маса и я разпределяме върху кожата на ръцете. Оставяме да действа 10 минути.

Автор: recepty.bg

Още рецепти:

Представяме Ви:

Гардероб според фигурата

Никога не е късно да скъсате с комплексите и да се научите да обичате себе си. Като начало започнете да се обличате така, че да изглеждате елегантни и изискани въпреки прекалено ниския или прекалено в...

Приятелката ми е депресирана

Довчера пълна с живот, приятелката ви е все по-инертна, не се интересува от нищо, изглежда вечно уморена, плаче с повод и без повод. Какво да правите - Непременно я убедете да се консултира ...

33 летни съвета за красота

Лятото е сезонът, през който искаме да се чувстваме по-красиви от всякога. Повишеното настроение и усещането за лекота не бива да ни пречат да се грижим за хубостта си. При това от главата до петите. ...

Джинси според фигурата

Провъзгласени за униформа на 20 век, тe със сигурност ще запазят позициите си и през 21-вия. Безкрайно функционални и комфортни, джинсите могат да се носят от всички, независимо от възрастта и физикат...

Начало