Продукти:
• 2,5 кг патладжани
• 2,5 кг червени камби
• 2 кг зелени пиперки
• 1 кг лук
• 6 кг червени домати
• 3-4 ч.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. захар
• 3-4 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина 1 см, посоляваме и оставяме да престоят 2 часа. Леко отцеждаме и ги запържваме в олио. Нарязваме камбите и пиперките на малки парченца, които също запържваме в олио. Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме до златисто.
Настъргваме обелените домати и при непрекъснато бъркане ги варим, докато намалят обема си наполовина. Прибавяме 150 мл олио, захарта, оцета, дафиновия лист и сол на вкус.
Слагаме патладжаните, камбите, пипера и лука. Загряваме сместа до кипване и веднага пълним в буркани. Затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...