Кулинарни рецепти » Имамбаялдъ

 Имамбаялдъ

Продукти:

• 12 кг патладжани
• 2 кг лук
• 5 кг домати
• 1,3 л олио
• 200 г обелен чесън
• 150 г сол
• магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме надлъжно на филийки. Посоляваме и оставяме няколо часа да си пуснат горчивия сок. Изпържваме ги в сгорещено олио до златисто. Оставяме ги да се отцедят от мазнината и да изстинат. В същата мазнина пържим до златисто нарязания на тънки шайбички лук. Изваждаме го и го оставяме да изстине.

Прецеждаме мазнината, доливаме остатъка олио, повторно я загряваме и пържим в нея настърганите домати, докато намалят обема си наполовина и се сгъстят. Прибавяме лука, солим и пържим с бъркане още 15 мин. Наръсваме със ситно нарязания магданоз.

Във всеки буркан слагаме по няколко скилидки чесън, патладжани и доматен сос. Затваряме бурканите и стерилизираме 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало