Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 шаран
• 1-2 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 домата
• 1 връзка магданоз
• мащерка, девисил, черен пипер
• винена киселина, сол
Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода пускаме последователно нарязаните лук, моркови, целина, домати. Малко преди да се сварят зеленчуците, слагаме рибата, която сме натъркали със сол и винена киселина и сме нарязали на кубчета . Накрая прибавяме и подправките. Поднасяме чорбата топла.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...