Продукти:
• 1 кг картофи
• 700-800 г сурови червени пиперки
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. доматено пюре
• 3 глави лук
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в малко количество вода, без да ги белим. Изчакваме ги да изстинат, обелваме ги, намачкваме ги с вилица и ги смесваме с половината от маслото, 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 1-2 с.л. прясно мляко и сол на вкус.
Избираме здрави и месести пиперки. Изпичаме ги, обелваме ги, отстраняваме дръжките и семената и ги нарязваме на малки парченца. Задушаваме ги в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук, докато останат на мазнина. Отстраняваме от огъня и прибавяме 2 яйца, натрошеното сирене, 2 с.л. галета, черен пипер и сол на вкус.
Разстиламе картофената смес върху влажна кърпа и поръсваме с малко галета. Разстиламе плънката от пиперки и завиваме руло.
Слагаме рулото в намаслена тавичка и го намазваме с яйце, разбито с мляко, малко брашно и щипка сол. Поръсваме с останалата галета, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...