Кулинарни рецепти » Хамбургска рибена чорба

 Хамбургска рибена чорба

Продукти:

• 450 г кости
• 150 г пушено месо
• 500 г змиорка или друга риба
• 100 г грах от консерва
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сушени сливи
• 2 връзки копър
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сливите в малко вода, за да омекнат, след което ги отцеждаме. Изчистваме рибата и я нарязваме на парчета.

Сваряваме костите и пушеното месо в 1,5 л вода и прецеждаме бульона. Сипваме в него граха и сливите и варим 10 мин.

Прибавяме рибата, подправяме със захар, черен пипер и сол и доваряваме на умерен огън. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало