Кулинарни рецепти » Картофен поташ

 Картофен поташ
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 500 г домати
• 3 с.л. ориз
• 250 мл прясно мляко
• 2 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Смесваме ги с обелените и нарязани домати и варим 2 ч в подсолена вода.

Изваждаме и пасираме. Връщаме в бульона, прибавяме ориза и прясното мляко. Варим още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало