Кулинарни рецепти » Туршия 60 ЧУШКИ

 Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти:

• 60 месести червени чушки
• 1 кг моркови
• 1 кг целина
• 1 кг карфиол
• 200 захар
• 250 мл оцет
• 250 мл олио
• 125 г сол
• 20 аспирина

Начин на приготвяне:

Смесваме олиото, оцета, солта и захарта със счуканите аспирини и бъркаме, докато получим гладка смес.

Почистваме, измиваме и нарязваме чушките. Размесваме ги с нарязаните целина и моркови и накъсания карфиол.

Нареждаме сместа плътно в буркани и заливаме с приготвената саламура. Не стерилизираме.

Автор: Захаринка Братанова

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало