Продукти:
• 60 месести червени чушки
• 1 кг моркови
• 1 кг целина
• 1 кг карфиол
• 200 захар
• 250 мл оцет
• 250 мл олио
• 125 г сол
• 20 аспирина
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото, оцета, солта и захарта със счуканите аспирини и бъркаме, докато получим гладка смес.
Почистваме, измиваме и нарязваме чушките. Размесваме ги с нарязаните целина и моркови и накъсания карфиол.
Нареждаме сместа плътно в буркани и заливаме с приготвената саламура. Не стерилизираме.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...