Продукти: (за 4 порции)
• 1 пакет готово бутер тесто
• 250 г сирене
• 4 с.л. сметана
• 3 с.л. кисело мляко
• 1 скилидка чесън
• счукан ким
• 100 г кашкавал
• сол, черен пипер
• 1 лимон за украса
Начин на приготвяне:
Оставяме тестото леко да се отпусне, нарязваме го на парчета, които разточваме тънко, а после нарязваме на лентички с широчина около 5 см.
Натрошаваме сиренето, смесваме го с млякото, сметаната и настъргания кашкавал. Подправяме с ким, черен пипер и счукан с малко сол чесън. Разбъркваме плънката добре. Гребем с лъжичка и слагаме в долния край на всяка лента.
Навиваме всяка лента на рулце, напръскваме с малко вода и приплескваме. Подреждаме рулцата в изплакната със студена вода тавичка на разстояние едно от друго. Печем в силна фурна.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...