Кулинарни рецепти » Козуначени бухти

 Козуначени бухти

Продукти:

• 500 г козуначено тесто
• 1 ч.ч. гъст мармалад
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. кристална захар
• 1 к.ч. ситно нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

От втасалото козуначено тесто късаме топчета с големината на яйце. Овалваме ги с ръка и правим в средата им вдлъбнатина, в която слагаме по 1 ч.л. от мармалада. Притискаме тестото така, че плънката да остане в средата му.

Нареждаме бухтите на разстояние в намаслена тавичка, намазваме ги с маслото, за да не се слепят и ги оставяме половин час да втасват.

След това ги намазваме с яйцето, което сме разбили с малко вода. Поръсваме ги със захарта и ситно нарязаните бадеми и ги изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало