Кулинарни рецепти » Супа ПАВЕЗЕ

 Супа ПАВЕЗЕ
България

Продукти:

• 1 филийка хляб
• 20 г пармезан
• 1 прясно яйце
• 250 мл горещ телешки бульон
• 1 с.л. наситнен пресен лук

Начин на приготвяне:

Изпичаме филийката и я слагаме в предварително затоплена чиния за супа. Поръсваме с настъргания кашкавал и счупваме яйцето върху филийката.

Наливаме внимателно бульона, поръсваме с лук и сервираме веднага.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало