Кулинарни рецепти » Кюфтета от алабаш

 Кюфтета от алабаш

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 алабаш /около 500 г/
• 4 с.л. овесени ядки
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• сол
• краве масло и олио за пържене

Начин на приготвяне:

Настъргваме алабаша на едро ренде и го варим на пара. Сваляме го от огъня и разбъркваме с овесените ядки и яйцето. Посоляваме на вкус. Оставяме сместа да престои 30 мин, прибавяме малко галета и омесваме.

Оформяме кюфтета, които овалваме в галета и пържим в смес от олио и масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало