Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г овнешко /шилешко/ месо
• 500 г пиперки “Сиврия”
• 4-5 домати
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме доматите и също ги нарязваме на едро.
Почистваме, измиваме и нарязваме месото на порции. Слагаме го да се пържи в сгорещената мазнина. Когато месото се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук и моркова, нарязан на тънки колелца. Позапържваме и зарзавата, наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, и варим на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните чушки и домати и продължаваме да варим, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...