Продукти: (за 6 порции)
• 750 г телешко месо
• 2 глави лук
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен пащърнак
• 3 картофа
• 1 ябълка
• половин глава захарно цвекло
• 3 домата /или 1 с.л. доматено пюре/
• 1 .ч.ч. вино
• средата на 1 филия стар бял хляб
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, копър
• черен пипер, канела
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме почистеното и нарязано на късчета месо в съд с кипяща вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 2-3 с.л. олио, и варим, докато месото омекне.
Настъргваме на ренде /или смиламе/ лука, морковите, целината, пащърнака, захарното цвекло, картофите и ябълката, заливаме ги с останалото олио и малко вода и варим, докато продуктите се разварят, след което ги претриваме през сито.
Прибавяме виното, дафиновия лист, черния и червения пипер, обелените и настъргани домати /или доматеното пюре/, канелата и натрошения хляб. Разреждаме с гореща вода, подправяме на вкус със сол и лимонов сок и прибавяме свареното месо.
Варим ястието още няколко минути, поръсваме го със ситно нарязани копър и магданоз и го отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....