Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг нарязано на порции заешко месо
• 1 глава лук
• 2 клонки майорана
• 200 мл бяло вино
• 400 мл бульон
• 4 домата
• 300 г броколи
• сол, черен пипер
• 15 г краве масло
• 15 г зехтин
• 1-2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Загряваме двете мазнини в тиган и запържваме с малко вода парчетата месо до златисто от всички страни.
Изваждаме месото от тигана, и в същата мазнина слагаме майораната, нарязания чесън и настъргания лук. Когато се запържат до златисто, връщаме отново заешкото в мазнината и обилно напръскваме с виното.
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Когато половината вино се изпари, сипваме бульона и леко подсоляваме. Оставяме да се вари на тих огън около 25 минути.
Добавяме доматите и броколите и готвим още 15 минути. Поръсваме с черен пипер и, ако е нужно, посоляваме. Поднасяме ястието топло.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...