Кулинарни рецепти » Кюфтета в бульон

 Кюфтета в бульон
(Ливан)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешка кайма
• 2 глави лук
• 1 шепа пресен джоджен
• 1 шепа пресен кресон
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. куркума
• 1 яйце
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.ч. сушен грах
• 1/2 ч.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Варим ориза и граха в тенджера с малко вода 5-10 минути. Нарязваме на ситно 1 глава лук, смесваме с джоджена и кресона. Прибавяме към ориза 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. куркума.

След това добавяме лучената смес и каймата и разбъркваме добре. Слагаме разбитото яйце и разбъркаме.

Нарязваме на едро другата глава лук и я запържваме в маслото. След това прибавяме около 1/2 ч.л. куркума, доматеното пюре, сол и напълваме тенджерата до половината с вода. Оставяме да заври.

Правим големи топчета от каймата и ги пускаме в тенджерата. Варим около 30 минути. Сервираме в купички заедно с бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало