Продукти:
• 250-300 г прясна неосолена риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 филии стар бял хляб
• 2 картофа
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. стафиди
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на едри парчета.
Загряваме на огъня леко подсолена вода. Щом заври, сипваме оцета и пускаме рибените парчета да се варят. Когато рибата се развари, прецеждаме бульона, а месото претриваме през сито заедно със сварените и обелени картофи. Прибавяме накиснатия хляб, ситно нарязания лук, стафидите и лимоновата кора. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Съединяваме с размекнатото и разбито на крем масло. Подреждаме готовия пастет в чиния за сервиране и го украсяваме с клончета магданоз, кръгчета лимон, резенчета твърдо сварени яйца и маслини.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...