Кулинарни рецепти » Хайвер от патладжани и яйца

 Хайвер от патладжани и яйца

Продукти:

• 3-4 патладжана
• 3 яйца
• 5-6 с.л.
• олио, оцет, чесън, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните, обелваме ги и счукваме в дървено хаванче. Прибавяме счукания чесън, олио и сол на вкус.

Подправяме с оцет на вкус и разбъркваме със ситно нарязаните сварени яйца.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало