Кулинарни рецепти » Мус от козе сирене и чушки

 Мус от козе сирене и чушки

Продукти:

• 500 г козе сирене
• 9 големи чушки /по 3 зелени, червени, жълти/
• 280 мл зехтин
• 50-100 мл бяло вино
• 10 г желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка копър
• 4-8 стръка магданоз
• 1 стрък босилек
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• подправки

Начин на приготвяне:

Потапяме чушките за 10 мин във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на ленти, които разстиламе в тава. Поръсваме със сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз, копър и босилек. Поливаме ги със зехтин и оставяме да престоят около 30 мин на хладно.

Затопляме виното, отстраняваме от огъня и прибавяме останалия зехтин, сметаната, пасираното сирене и предварително разтворения желатин. Поръсваме с черен пипер и объркваме добре.

Покриваме дъното на малка тавичка с домакинско фолио и редуваме пластове от чушки и кремообразна смес. Отгоре пак покриваме с фолио. Притискаме с дъска за хляб и поставяме лека кутия. Оставяме да престои 1 нощ в хладилник.

Нарязваме добре охладения мус на правоъгълни парчета и поднасяме с препечени филийки черен или ръжен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало