Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 300 г сирене
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното със студеното мляко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме съда на тих огън. Бъркаме, докато сместа се сгъсти. Прибавяме намачканото сирене, разбъркваме добре, сваляме от огъня и когато поизстине, прибавяме жълтъците и разбъркваме.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме към сместа, като леко бъркаме. Изсипваме в намаслена тавичка и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...