Продукти:
• 4 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 парченце масло
• 4 печени чушки
• 1 домат
• 1 парче кашкавал
• 1 парче сирене
• 4 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарязваме на продълговати ивици и ги задушаваме с мазнината и малко вода до полуомекване. Посоляваме леко и разпределяме в намазани с мазнина гювечета.
Върху картофите слагаме нарязаните кашкавал и сирене, резенче домат и изпечена обелена чушка. Разпределяме и парченцето масло.
Върху всяко гювече чукваме по едно яйце и печем 10-15 минути в силна фурна. Готовите гювечета поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...