Кулинарни рецепти » Десерт с праскови

 Десерт с праскови

Продукти:

• 4 праскови
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кристална захар
• 50 г смлени бадеми
• 20 г натурален шоколад
• 1 с.л. стафиди
• 1 с.л. светъл ром
• 2 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. десертно бяло вино
• 1 белтък или сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото с кристалната захар. Прибавяме бадемите, настъргания шоколад, стафидите, натопени в рома, и разбъркваме добре.

Обелваме и разполовяваме прасковите. С лъжичка разширяваме вдлъбнатината и я пълним с приготвената смес.

Нареждаме прасковите в намазан с масло и поръсен с пудра захар огнеупорен съд. Заливаме с виното и печем 20 мин в умерена фурна. Поднасяме десерта, гарниран с разбита сметана или разбит на сняг белтък.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало