Продукти:
• 4 праскови
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кристална захар
• 50 г смлени бадеми
• 20 г натурален шоколад
• 1 с.л. стафиди
• 1 с.л. светъл ром
• 2 с.л. пудра захар
• 1 к.ч. десертно бяло вино
• 1 белтък или сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с кристалната захар. Прибавяме бадемите, настъргания шоколад, стафидите, натопени в рома, и разбъркваме добре.
Обелваме и разполовяваме прасковите. С лъжичка разширяваме вдлъбнатината и я пълним с приготвената смес.
Нареждаме прасковите в намазан с масло и поръсен с пудра захар огнеупорен съд. Заливаме с виното и печем 20 мин в умерена фурна. Поднасяме десерта, гарниран с разбита сметана или разбит на сняг белтък.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...