Продукти:
• 1 кг ябълки
• 150 г мед
• 200 г орехови ядки
• 150 мл компот по желание
• 70 г захар
• 100 г лимони
• 25 г краве масло
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги подреждаме в тавичка. Разбиваме меда с малко от захарта и изливаме сместа върху ябълките. Запичаме на умерена фурна.
В отделен съд карамелизираме останалата захар с маслото. Към нея прибавяме сока от компота и сока от лимоните. Разбъркваме добре и оставяме да поври. Добавяме натрошените ядки и разбъркваме внимателно.
Заливаме изпечените ябълкови парчета с топлия сироп и сервираме.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...