Кулинарни рецепти » Ябълков квас

 Ябълков квас

Продукти:

• 5 кг диви ябълки
• стафиди

Начин на приготвяне:

Слагаме ябълките в голям буркан. Наливаме преварена вода. Държим на прохладно място, докато започне да шуми. Прецеждаме. Наливаме в бутилки.

Във всяка бутилка слагаме по 5-6 стафиди. Затваряме бутилките плътно и оставяме квасът отново да зашуми. Прецеждаме.

Утайката в съда можем да залеем с вода и да получим още квас.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало