Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 л месен бульон
• 1 к.ч. сметана
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме през месомелачка гъбите и ги изпържваме в разтопеното масло заедно със ситно нарязания лук.
Сипваме брашното и пържим, докато получим кафяв цвят. Постепенно наливаме бульона, разбъркваме добре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим.
Отстраняваме супата от огъня, слагаме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме твърдо сварените яйца, нарязани на малки парченца.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...