Кулинарни рецепти » Брюкселска супа с гъби

 Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г гъби
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 л месен бульон
• 1 к.ч. сметана
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме през месомелачка гъбите и ги изпържваме в разтопеното масло заедно със ситно нарязания лук.

Сипваме брашното и пържим, докато получим кафяв цвят. Постепенно наливаме бульона, разбъркваме добре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим.

Отстраняваме супата от огъня, слагаме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме твърдо сварените яйца, нарязани на малки парченца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало